Aktiviteter

Etseri bjuder på mångsidiga aktiviteter året om.

Upplevelser i Etseri.

Låt dig förtrollas av naturen i Etseri. Etseris insjö- och åslandskap bjuder på trevliga möjligheter att röra sig i naturen.

Golf Kuva: Pixabay

Etseri Golf

Golfsäsongen 2021 är här! Oavsett om det är en utmaning du söker eller en skön promenad i vacker miljö är Etseri GK en plats du vill besöka. Öppna greener – här kan du spela golf.

Välkommen, banan är ännu bättre än förr!

 

Läs mer

Lahjakortti

Presentkort

Med ett presentkort kan du komma ihåg både närstående och samarbetspartner, till exempel som julklapp. Ett presentkort är ett trevligt och ekologiskt sätt att komma ihåg någon, och mottagaren av gåvan kan själv välja en passande tidpunkt för besöket. Presentkortet kan användas för att betala logi och tjänster. Gäller i 12 månader från inköpsdatumet. Gratis leverans genast per e-post. Beställ enkelt och tryggt ett presentkort på nätet.   Läs mer

Hotelli Mesikämmen Keilaus Kuva: StudioArt4you

Bowlinghall

Bowlinghallen i Etseri är nu öppen! Bowlinghallen verkar i anslutning till hotell Mesikämmen och har åtta banor. Bowling är ett trevligt tidsfördriv för personer i alla åldrar, och man kan fälla upp kanterna på banan om det är barn som spelar. Välkommen att bowla! Öppet varge dag 12-21

Läs mer

Panda Ähtäri zoo

Etseri djurpark

Etseri djurpark är FInlands första naturenliga djurpark. Här kan du se över 50 djurarter från Finland, Norden och Asien. Pandahuset, Djurparken, Farmen, Snowpanda Deli & Cafe och Zoo Shop. Läs mer

Arpainen Kuva: StudioArt4you

Friluftsliv och naturleder

Du kan njuta av insjö- och åslandskapen i Etseri på vandringsleder och naturstigar. Turistcentret, Mustikkavuori, Kierinniemi och Arpainens vandringsled.

Läs mer

frisbeegolf

Discgolf

I Etseriområdet finns tre discgolfbanor. Discgolfbana för tävlingsbruk med 20–21 hål vid Mustikkavuori i Etseri. Innehåller rikligt med höjdskillnader. Intill banan finns även en avsevärt lättare familjebana med 12 hål, som i enlighet med namnet passar personer i alla åldrar.

Läs mer

Pilkkimistä Ähtärissä

Fiske

I Etseri finns 169 insjöar som är större än 1 ha och några älvar som passar för forsfiske. Fiskeområdet omfattar vattenområdena i Lehtimäki, Soini och Etseri. Den totala arealen är cirka 14 100 hektar. Fiskbestånden i Ähtärinreittis vattendrag är tack vare långvarigt arbete mycket goda. Fångsten kan bestå av till exempel regnbågsforell, öring, gös, lake, gädda, sik och abborre.

Läs mer

covid-19

Covid-19

Vi i Etseri vill tillsammans göra allt vi kan för att det ska vara tryggt för alla att semestra i Etseri både nu och i framtiden. Observera att om du på grund av utlandsresor eller exponering är i karantän på din hemort så gäller samma bestämmelser även i Etseri. Ni observerar väl den här bestämmelsen, tack! En aktuell lägesöversikt över coronaläget i Finland.

Läs mer

Buster M2 Visit Ähtäri varaamo

Zoorent

Du kan njuta av vatten

melonta

Båtliv och paddling

Över 160 sjöar och älvar skapar goda möjligheter för friluftsliv med båt eller kanot i Etseri. Den längsta utmärkta båtleden går från turistområdet i Etseri till Suninsalmi i Lehtimäki. Längden på leden är över 40 km.

Intill djurparkens campingområde och hotell Mesikämmen i turistområdet i Etseri finns en gästbrygga, och i Suninsalmi småbåtshamn i den norra änden av sjön Ähtärinjärvi kan man hyra båtplatser för båtsäsongen. I hamnen finns även fyra avgiftsfria gästplatser som är avsedda för korta besök.

Raatikka

Badstränder

I Etseriområdet finns många trivsamma badstränder som får användas fritt av kommuninvånare, sommargäster och turister.

Djurparkens camping- och caravanområde. Brygga och vattenrutschkana. Stadshusets strand intill Ostolantie i centrum. Stranden förnyades 2017, brygga, lekredskap, beachvolleyplan och en plats för mattvätt. Inha fabrikers badstrand, Myllymäki Kalliolampi och Peränne Halkoniemi

padelähtäri

Padel

Padel är enkelt förklarat en blandning mellan tennis och squash med ett nät i mitten. Banan, 20 meter lång och tio meter bred, är omgärdad av glas- och gallerväggar som bollen får studsa mot efter att den först har studsat i marken. Man spelar dubbel och jämfört med andra racketsporter är det förhållandevis lätt att hålla bollen i spel även om man är nybörjare.

Padel i Etseri: Karhunkierros 162, 63700 Ähtäri

Boka

Visit Ähtäri

Välkommen till Etseri i Södra Österbotten. Etseris vackra ås- och insjölandskap avnjuts bäst på vandringslederna och naturstigarna. Den rena naturen och vattendragen bjuder på förtrollande skönhet.