visitahtari.fi

Luontoreitit

Lumoudu Ähtärin luonnosta. Ähtärin upeat järvi- ja harjumaisemat tarjoavat mukavat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Tule ja koe, miten  Ähtärin luonto antaa sinulle uutta virtaa!

Arpainen
Arpainen
Heinä-Arpainen

Arpainen

Arpaisten reitti on noin 27 km pitkä janareitti, joka soveltuu maastopyöräilyyn sekä patikointiin.

Reitti on vaihteleva, sillä se koostuu metsäpolusta ja tienosuuksista (hiekka sekä asfaltti). Reitiltä löytyy myös pitkospuuosuuksia Porrasuolta sekä Heinä-Arpaisilta. Pitkospuut saattavat olla märällä kelillä liukkaat, joten silloin erityistä varovaisuutta.

Lähtöpaikat sijaitsevat Ähtärin Matkailualueella tenniskentän vieressä, sekä Arpaisten kämpällä.

Arpaisten reitti Ähtäri-Soini

Reitti on merkittynä punaisella värikoodeilla, sekä kylteillä. Reitin alkuosata Niemisjoen varrelta löytyy 1,5 km:n säteellä kolme erillistä taukopaikkaa (Nuutinkosken kota, Ohrakosken kota sekä Ohrakosken laavu). Noin puolessa välissä reittiä sijaitsee Saarisen laavu. Arpaisten kämpältä reitti jatkuu aina Soinin keskustaan saakka, jolloin janareitille tulee mittaa noin 55 km.

Arpaisten ulkoilu- ja vaellusreitti käsittää kaikkiaan yli 50 kilometriä reitistöä Ähtäri Zoosta aina Soinin keskustaan asti. Kokonaisuus sisältää esimerkiksi kolme lyhyempää reittiä: Kalevin kiekka 3,5 km, Arpaiskämppä – Saarilammin laavu 3,4 km sekä Arpaiskämppä – Arpainen järvi 0,4 km. Ulkoilualueen keskuksena toimii yöpymiseen sopiva takallinen Arpaiskämppä, puuliiteri, puucee, sauna joen rannassa sekä nuotiopaikka. Alueella voi yöpyä myös teltassa. Arpaiskämpältä on noin 28 kilometrin matka sekä Ähtäri Zoohon että Soinin keskustaan.

Arpaisten ulkoilureitti, Ähtäri-Arpainen, Outdooractivessa

Arpaisten verkkosivut

Arpaisten ulkoilureitin kartta FI/ENG

matkailualueen kuntoilureitti

Kierinniemen luontopolku

Kierinniemen luontopolku polveilee järven ympäröimällä niemellä, jossa luontotaulut kertovat metsän historiasta. Polun varrelta löytyy vanha kelomänty sekä sammaloituneita juoksuhautoja. Maastossa on jonkin verran korkeusvaihtelua. Polku on paikoin kivikkoinen ja juurakkoinen. Reitti sopii päiväretkikohteeksi kaiken ikäisille. Opastus reitin varrella on hoidettu viitoituksin ja punaisin reittimerkein.

Vaativuus: keskivaativa

Pituus: 2,7 km

Lähtöpaikka: Karhunkierros 229 (Lähtöpaikka sijaitsee n. 300 metrin etäisyydellä Ähtäri Zoo Campingin parkkipaikasta, leirintäalueen rannan puoleisessa pohjoisnurkassa).

Kierinniemen luontopolun kartta Outdooractivessa

Nallenpolku

Helppokulkuinen Nallenpolku kulkee kauniissa järvimaisemissa Ähtärin matkailualueella. Reitti on pääosin valaistu, ja sen varrelta löytyy kolme alueen historiasta kertovaa tarinataulua. Reitin varrella on levähdyspaikkoja sekä majoitus- ja kesäkahvilapalveluita. Reitti sopii kaiken ikäisille ja helppokulkuisuutta arvostaville. Opastus reitin varrella on hoidettu viitoituksin sekä keltaisin tassumerkein.

Vaativuus: helppo

Pituus: 8,6 km meno-paluu. 4,3 km yhteen suuntaan Moksuniemen laavulta Roomuniemen kodalle.

Lähtöpaikka 1: Hotelli Mesikämmen, Karhunkierros 149

Lähtöpaikka 2: Ähtäri Zoo Camping, Karhunkierros 229

Nallenpolun kartta Outdooractivessa

Ohrakoski
Niemisjoki

Niemisjoen retkeily- ja kalastusreitti

Niemisjoen retkeily- ja kalastureitti polveilee kauniissa ja vaihtelevassa keskimaastossa muutaman kilometrin päässä Ähtärin keskustasta. Polku kulkee jokea mukaillen vaihtelevassa maisemassa. Reitin varrella on taukopaikka, jonka varustukseen kuuluu laavu tulipaikkoineen sekä wc.

Vaativuus: keskivaikea

Pituus: 4,8 km Ähtäri Zoosta Ohrakosken laavulle ja n. 1 km parkkipaikalta Ohrakosken laavulle

Lähtöpaikka 1: Ähtäri Zoo, Karhunkierros 150. Reitti kulkee aluksi kevyen liikenteen väylää ja kylätietä. Kolmen kilometrin kohdalla alkaa polku.

Lähtöpaikka 2: Parkkipaikka metsäautotien päässä (tasokoordinaatit N 62.554071, E 24.215588). Aja Niemisvedentietä pitkin 1,3 km ja käänny opasteen mukaan oikealle soratielle. Tien päästä löytyy parkkipaikka ja opasteet patikkapolulle. HUOM! Ei talvi kunnossapitoa metsäautotiellä.

Niemisjoen retkeily- ja kalastusreitin kartta

Niemisjoen retkeily- ja kalastusreitin reittikuvaus

Niemisjoen retkeily ja kalastusreitti Outdooractivessa

Visit Ähtäri_talvi

Moksun kuntorata

Kuntorata kulkee Moksunniemen loma-asuntoalueen männikköisessä metsässä. Kuntorata on pinnoitettu kivituhkalla. Reitin varrella, niemen kärjessä on laavu. Talvella kuntoradalla on hiihtolatu. Reitti on esteetön ja sopii kaiken ikäisille sekä helppokulkuisuutta arvostaville. Opastus reitin varrella on hoidettu viitoituksin.

Vaativuus: helppo

Pituus: Pikkukarhu 1,3 km, Isokarhu 5 km

Lähtöpaikka: Hotelli Mesikämmenen Parkkipaikka (n. 100m kaakkoon), Karhunkierros 149

Moksun kuntoradan kartta Outdooractivessa

Tuomarniemen puulajipuisto

Tuomarniemen Puulajipuisto sijaitsee Ähtärin koulutuskeskus Sedun metsäoppilaitoksen pihapiirissä, ja kulkee Hankaveden rannalla metsän siimeksessä. Puulajipuistossa on 80 infotauluin merkittyä puu- ja pensaslajia sekä laavu makkaranpaistoa varten. Reitti on esteetön, ja sopii hyvin kaiken ikäisille.

Vaativuus: helppo

Pituus: 1 km

Lähtöpaikka: Tuomarniementie 55

Väliveden ulkoilureitit

Väliveden reitit;- lyhyt ja pitkä, kartta FI | EN 

VÄLIVESI 24 km

Väliveden pitkä reitti on noin 24 km:n pituinen rengasreitti, joka soveltuu maastopyöräilyyn sekä patikointiin. Lähtöpaikat sijaitsevat Matkailualueella tenniskentän vieressä, sekä Ula-mastolla Lehtimäentien läheisyydessä. Reitti on merkittynä sinisellä värikoodilla, sekä kylteillä.

Reitti sisältää metsäosuuksia, tienosuuksia (hiekka sekä asfaltti) sekä pitkospuita. Pitkospuut saattavat olla märällä kelillä liukkaat, joten silloin erityistä varovaisuutta.

Reitin varrella on neljä taukopaikkaa ja reitiltä hieman poiketen yhteensä jopa kuusi.

Väliveden ulkoilureitti (pitkä) Outdooractivessa 

VÄLIVESI 10 km

Väliveden lyhyt reitti on noin 10 km:n pituinen rengasreitti, joka soveltuu maastopyöräilyyn sekä patikointiin. Lähtöpaikka sijaitsee Matkailualueella tenniskentän vieressä. Reitti on merkittynä sinisellä/valkoisella värikoodilla, sekä kylteillä.

Reitti sisältää metsäosuuksia, tienosuuksia (hiekka sekä asfaltti). Reitin lähtöpaikasta noin 2 km:n jälkeen tulee Niemisjokea myötäilevä metsäosuus, joka hieno elämys maastopyöräilijälle kuin patikoitsijallekin.

Reitin varrella on kaksi taukopaikkaa ja reitiltä hieman poiketen yhteensä neljä.

Väliveden ulkoilureitti (lyhyt) Outdooractivessa