visitahtari.fi

Luontoreitit

Lumoudu Ähtärin luonnosta. Ähtärin upeat järvi- ja harjumaisemat tarjoavat mukavat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Tule ja koe, miten  Ähtärin luonto antaa sinulle uutta virtaa!

Arpainen
Arpainen

Arpainen

Arpaisten ulkoilu- ja vaellusreitti käsittää kaikkiaan yli 50 kilometriä reitistöä Ähtäri Zoosta aina Soinin keskustaan asti. Kokonaisuus sisältää esimerkiksi kolme lyhyempää reittiä: Kalevin kiekka 3,5 km, Arpaiskämppä – Saarilammin laavu 3,4 km sekä Arpaiskämppä – Arpainen järvi 0,4 km. Ulkoilualueen keskuksena toimii yöpymiseen sopiva takallinen Arpaiskämppä, puuliiteri, puucee, sauna joen rannassa sekä nuotiopaikka. Alueella voi yöpyä myös teltassa. Arpaiskämpältä on noin 28 kilometrin matka sekä Ähtäri Zoohon että Soinin keskustaan.

Arpaisten reitti Ähtäri-Soini

Ähtäristä Hotelli Mesikämmenen pihasta Soinin keskusurheilukentälle johtava Arpaisten vaellusreitti kulkee Metsähallituksen kämppärakennuksen ohi. Ähtärin matkailualueelta Soiniin johtava Arpaisten vaellusreitti kaipaa kuitenkin Ähtärin päässä kunnostusta ja uudelleen opastusta. Toivomme retkeilijöiden toistaiseksi käyttävän Arpaisen kämpän alueen reittejä retkeilyyn.

Arpaisten verkkosivut

matkailualueen kuntoilureitti

Kierinniemen luontopolku

Kierinniemen luontopolku polveilee järven ympäröimällä niemellä, jossa luontotaulut kertovat metsän historiasta. Polun varrelta löytyy vanha kelomänty sekä sammaloituneita juoksuhautoja. Maastossa on jonkin verran korkeusvaihtelua. Polku on paikoin kivikkoinen ja juurakkoinen. Reitti sopii päiväretkikohteeksi kaiken ikäisille. Opastus reitin varrella on hoidettu viitoituksin ja punaisin reittimerkein.

Vaativuus: keskivaativa

Pituus: 2,7 km

Lähtöpaikka: Karhunkierros 229 (Lähtöpaikka sijaitsee n. 300 metrin etäisyydellä Ähtäri Zoo Campingin parkkipaikasta, leirintäalueen rannan puoleisessa pohjoisnurkassa).

Nallenpolku

Helppokulkuinen Nallenpolku kulkee kauniissa järvimaisemissa Ähtärin matkailualueella. Reitti on pääosin valaistu, ja sen varrelta löytyy kolme alueen historiasta kertovaa tarinataulua. Reitin varrella on levähdyspaikkoja sekä majoitus- ja kesäkahvilapalveluita. Reitti sopii kaiken ikäisille ja helppokulkuisuutta arvostaville. Opastus reitin varrella on hoidettu viitoituksin sekä keltaisin tassumerkein.

Vaativuus: helppo

Pituus: 8,6 km meno-paluu. 4,3 km yhteen suuntaan Moksuniemen laavulta Roomuniemen kodalle.

Lähtöpaikka 1: Hotelli Mesikämmen, Karhunkierros 149

Lähtöpaikka 2: Ähtäri Zoo Camping, Karhunkierros 229

Ohrakoski

Niemisjoen retkeily- ja kalastusreitti

Niemisjoen retkeily- ja kalastureitti polveilee kauniissa ja vaihtelevassa keskimaastossa muutaman kilometrin päässä Ähtärin keskustasta. Polku kulkee jokea mukaillen vaihtelevassa maisemassa. Reitin varrella on taukopaikka, jonka varustukseen kuuluu laavu tulipaikkoineen sekä wc.

Vaativuus: keskivaikea

Pituus: 4,8 km Ähtäri Zoosta Ohrakosken laavulle ja n. 1 km parkkipaikalta Ohrakosken laavulle

Lähtöpaikka 1: Ähtäri Zoo, Karhunkierros 150. Reitti kulkee aluksi kevyen liikenteen väylää ja kylätietä. Kolmen kilometrin kohdalla alkaa polku.

Lähtöpaikka 2: Parkkipaikka metsäautotien päässä (tasokoordinaatit N 62.554071, E 24.215588). Aja Niemisvedentietä pitkin 1,3 km ja käänny opasteen mukaan oikealle soratielle. Tien päästä löytyy parkkipaikka ja opasteet patikkapolulle. HUOM! Ei talvi kunnossapitoa metsäautotiellä.

Visit Ähtäri_talvi

Moksun kuntorata

Kuntorata kulkee Moksunniemen loma-asuntoalueen männikköisessä metsässä. Kuntorata on pinnoitettu kivituhkalla. Reitin varrella, niemen kärjessä on laavu. Talvella kuntoradalla on hiihtolatu. Reitti on esteetön ja sopii kaiken ikäisille sekä helppokulkuisuutta arvostaville. Opastus reitin varrella on hoidettu viitoituksin.

Vaativuus: helppo

Pituus: Pikkukarhu 1,3 km, Isokarhu 5 km

Lähtöpaikka: Hotelli Mesikämmenen Parkkipaikka (n. 100m kaakkoon), Karhunkierros 149

Tuomarniemen puulajipuisto

Tuomarniemen Puulajipuisto sijaitsee Ähtärin koulutuskeskus Sedun metsäoppilaitoksen pihapiirissä, ja kulkee Hankaveden rannalla metsän siimeksessä. Puulajipuistossa on 80 infotauluin merkittyä puu- ja pensaslajia sekä laavu makkaranpaistoa varten. Reitti on esteetön, ja sopii hyvin kaiken ikäisille.

Vaativuus: helppo

Pituus: 1 km

Lähtöpaikka: Tuomarniementie 55