visitahtari.fi

Ryhmille

Olemme koonneet valmiita ryhmäretkipaketteja ideoinnin avuksi.
Ähtäristä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa
niin päiväretkelle kuin yön yli kestävälle vierailulle.

Tutustu eri vaihtoehtoihin – näistä ja monista muista kohteista voimme räätälöidä juuri teille sopivan retkipaketin aikatauluineen. Olemme mielellämme apuna retken suunnittelussa, joten otathan yhteyttä.

Visit Ähtäri_järvimaisema

Tietoinen metsäkävely – Mindful Forest walk (FI/ENG)

Tietoinen metsäkävely on tarkoitettu ryhmille (5-20 henkilöä), jotka ovat kiinnostuneita luonnosta, tietoisesta läsnäolosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Lähtöpaikka: Ähtäri Zoo Campingin vastaanoton edusta. Osoite: Karhunkierros 229, 63700 Ähtäri.
Reitti: Kierinniemen luontopolun rantareitti (n. 1.5 km)

Metsäkävelyllä kuljemme Kierinniemen rantareittiä pitkin tietoisesti ja rauhallisesti aistien luontoa ja sen tuomia kokemuksia. Kävelyn alussa opastamme osallistujia tähän tietoiseen kävelyyn. Sen jälkeen itse kävely toteutetaan hiljaisuudessa, jotta jokaisella on mahdollisuus kuunnella ja aistia omia kokemuksia.

Kävelyn puolivälissä pysähdymme niemen kärkeen tekemään yhdessä ohjatun tietoisen läsnäolon harjoituksen. Reitti on helppo kulkuista ja kävely tehdään rauhallisesti antaen aikaa ja tilaa kokemuksille. Osallistuminen ei vaadi mitään erityistaitoja, vain kiinnostusta ja normaalia kävelytaitoa. Kävely toteutetaan säävarauksella.

Ohjaajat: Kimmo Peltola (osteopaatti, psykoterapeutti) ja Carita Gyatso (jooga ohjaaja ja mindfulness tunnetaitovalmentaja)

Toteutettavissa: TOUKO-LOKAKUU
Saatavuus: Tilauksesta.
Viimeinen varauspäivä: 2 viikkoa tai aikaisemmin, ennen toivottua päivää.
Ryhmäkoko: 5–20 henkilöä
Kesto: 90 minuuttia
Hinta: 21,70 €/henkilö
– kun 5–9 henkilöä – 1 Ohjaaja
– kun 10–20 henkilöä – 2 ohjaajaa.
Loppulaskuun lisätään palvelumaksu 15,00€.
Laskutus: Ryhmät yhdellä laskulla. Minimilaskutus 5 henkilön mukaan. Laskutamme toteutuneen tilaisuuden jälkeen.
Varausehdot: Hinnat koskevat ryhmiä ja sisältävät alv:n. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT:
Visit Ähtäri
040 500 3933
info@visitahtari.fi

Honkiniemen hirsikirkko
Honkiniemi

Ryhmäretki tai TYHY/Virkistyspäivä Luontoleirikeskus Honkiniemessä

Honkiniemi palvelee useita ryhmiä yhtäaikaisesti. Monipuoliset kokoustilat aina reilun 120 hengen tiloista takkakabinetin pienryhmätiloihin. Käytössä aina yksi ryhmäkohtainen kokoustila sekä tarpeen ja ohjelman mukaisesti useampia kokous- tai pienryhmätiloja. Ajanmukainen kokousvarustus. Rauhallinen ja kaunis miljöö Ähtärinjärven rannalla luo onnistuneet puitteet myös toiminnalliselle kokouspäivälle.

Noutopöytä Honkiniemessä
Levähdä hetki kiireettömässä Honkiniemessä ja nauti hyvästä ruoasta luonnonkauniin Ähtärinjärven rannalla. Tarjoilu valmistetaan aikatauluunne sopivaksi.
Hinta: 11,90 €/ henkilö, viikonloppuisin 14,00 € henkilö

Yhteislauluja Honkiniemen hirsikirkossa
Talon tervehdys ja esittely, jonka jälkeen kotoisa yhteislauluhetki rakkaimpien laulujen parissa tunnelmallisessa hirsikirkossa. Ennen tai jälkeen kirkkohetken tarjolla on maittava lounas tai päivällinen noutopöydästä luonnonkauniin Ähtärinjärven maiseman äärellä.
Kesto: 30–45 min
Hinta: 21,00 €/henkilö, viikonloppuisin 24,00 €/henkilö

Liiku ja virkisty luonnossa
Ohjattu metsäretki Honkiniemen metsäpoluilla Ähtärinjärven rantoja myötäillen. Kävelyn vauhti on rauhallinen ja välillä pysähdymme aistimaan ympäristöä, omaa olotilaa ja keskustelemaan. Tavoitteena on virkistyminen luonnossa ja luonnonkauneuden aistiminen. Kaikenlainen luontoaltistus tekee hyvää! Varaudu hyvillä kengillä ja säänmukaisella varustuksella. Sopii hyvin virkistys tai TYHY- päivään – Yhdistä mukaan maittava noutopöytä sekä saunominen ja uiminen, on päivän ohjelma valmis!
Kesto: 1 h
Hinta: 10,00 €/henkilö

Majoittuminen Honkiniemessä
Tilaa on isommallekin ryhmälle. Majoitusmahdollisuus 1–2 h tai 3–5 h huoneissa.
Pyydä tarjous ryhmällesi.

Toteutettavissa: YMPÄRI VUODEN
Saatavuus: Tilauksesta.
Viimeinen varauspäivä: hyvissä ajoin ennen toivottua päivää.
Ryhmäkoko: alkaen 5 henkilöstä (huom. minimilaskutus)
Kesto/hinta: vaihtelee valitusta kokonaisuudesta riippuen. Loppulaskuun lisätään palvelumaksu 15,00€.
Laskutus: Ryhmät yhdellä laskulla. Minimilaskutus 10 henkilön mukaan. Laskutamme toteutuneen tilaisuuden jälkeen.
Varausehdot: Hinnat koskevat ryhmiä ja sisältävät alv:n.
Matkanjohtaja ja kuljettaja vierailevat veloituksetta, kun ryhmäkoko vähintään 20 henkilöä. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT:
Visit Ähtäri
040 500 3933
info@visitahtari.fi

Valkeisen-loma-kokoukse
Valkeisen-loma-kokoukse

Sokkomatka Ähtäriin. Ruokailu Valkeisen Lomassa ja kahvit Luontoleirikeskus Honkiniemessä.

Tämä paketti sopii loistavasti sokkomatkan ohjelmaksi.
Retki alkaa Vääräkosken Tehdasmuseolta, jossa opastetun kierroksen aikana sukelletaan tehtaan historian syövereihin. Tunnin mittaisen opastuksen jälkeen ryhmä siirtyy bussilla Valkeisen Lomaan, jossa odottaa elämyksellinen kohtaaminen porojen kanssa. Tämän jälkeen on katettuna maistuva lounas noutopöydästä. Ruokailun jälkeen on luvassa opastettu hetki taiteen maailmaan Pirkanpohjan taidekeskuksessa.

Taiteen parista siirrytään takaisin bussiin ja opas vie ryhmän mielenkiintoiselle kiertoajelulle Ähtärin keskustaan, kirkon alueelle sekä katsomaan Topi Sorsakosken patsasta, samalla kertoen mielenkiintoisia asioita historiaan liittyen.

Oppaan jäädessä kyydistä pois, jatkuu matka Ähtärinjärven rannalla sijaitsevaan Luontoleirikeskus Honkiniemeen. Kauniissa hirsikirkossa on talon esittely sekä iltakahvit kauniin maiseman äärellä.

Honkiniemestä alkaa ryhmän kotimatka, joka on mahdollista suunnitella niin, että aikatauluun voi sovittaa ostosvierailun Veljekset Keskiselle.

AIKATAULUEHDOTUS

klo 11.00–12.00
Saapuminen Vääräkosken Tehdasmuseolle. Opastettu kierros, 1 h. Siirtyminen bussiin kohti Valkeisen lomaa.

klo 12.25–14.30
Siirtyminen Valkeisen Lomaan, jossa ensimmäisenä Poropuistovierailu ja sen jälkeen lounas noutopöydästä.
Siirtyminen bussiin kohti Pirkanpohjan taidekeskusta.

klo 14.45–15.45
Pirkanpohjan taidekeskus-vierailu, johon sisältyy 1 h opastus.
Siirtyminen bussiin ja opas nousee kyytiin.

klo 15.50–16.50
Tunnin opastettu kiertoajelu Ähtärissä, ryhmän omalla bussilla. Keskustan/kirkon alue, Topi Sorsakosken patsas. Opas jää päätteeksi pois kyydistä.

klo 17.15–18.15
Saapuminen Ähtärinjärven rannalla, kauniilla paikalla sijaitsevaan Luontoleirikeskus Honkiniemeen, jossa Talon esittely kauniissa hirsikirkossa, jonka jälkeen (ennakkovalinnan mukaan: makea tai suolainen) iltakahvittelu.

klo 18.15
Lähtö kotimatkalle esimerkiksi Veljekset Keskisen kautta.

Toteutettavissa: TOUKOKUU-LOKAKUU
Saatavuus: Tilauksesta.
Viimeinen varauspäivä: hyvissä ajoin ennen toivottua päivää.
Ryhmäkoko: alkaen 5 henkilöstä (huom. minimilaskutus)
Kesto: koko päivän, aikataulut sovitaan erikseen ryhmäkohtaisesti.
Hinta:
59,00€/henkilö. Mahdolliset lisäykset ja ohjelman muutokset vaikuttavat hintaan.
Loppulaskuun lisätään palvelumaksu 15,00€.
Laskutus: Ryhmät yhdellä laskulla. Minimilaskutus 20 henkilön mukaan. Laskutamme toteutuneen tilaisuuden jälkeen.
Varausehdot: Hinnat koskevat ryhmiä ja sisältävät alv:n.
Matkanjohtaja ja kuljettaja vierailevat veloituksetta, kun ryhmäkoko vähintään 20 henkilöä. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT:
Visit Ähtäri
040 500 3933
info@visitahtari.fi

Hyvölä tilausravintola
Kahvila Vanha pappila HETKI
vedenpolku

VEDEN POLKU -kulttuurimatka Ähtäriin. Ruokailu Hyvölän Talossa ja kahvit Vanha pappila Hetkessä.

Pysyvä asutus syntyi Ähtäriin 1500-luvulla vesireittejä pitkin. Järvet ja joet antoivat ravintoa, toimivat kulkureitteinä ja olivat näin elinkeinojen perusta. 1800-luvulla alkoi Ähtärin teollistuminen.  Inhan höyrysaha, myöhemmin ruukki, toimii tänäkin päivänä Inhanjoen varrella. Nyt siellä valmistuvat Buster-veneet.  1883 rautatien valmistuttua saapuivat ensimmäiset matkailijat, mm. kultakauden taiteilijat, nauttimaan kesäisistä järvimaisemista.

Myöhemmin 1970-luvulta lähtien on järvien äärelle kehittynyt ainutlaatuinen matkailukeskittymä, jonka lippulaiva on Ähtäri Zoo. Ähtärin vesistö muodostaa kulttuuriympäristön, joka luo aineettomia arvoja ja paljon tarinoita. Taiteilija-professori Eero Hiironen onnistui vangitsemaan veden ainutlaatuisuuden kylmään teräkseen. Upeita teräsveistoksia on tilattu ympäri maailmaa, mutta Ähtärissä on taiteilijan töiden koti. Hiirosen suhde veteen oli lähes pyhä kiteytyen hänen sanontaansa ”Vesi on elämän kehto ja ehto”. Retken kaikki kohteet yhteen sitovat vesi ja vesistöt. Virkistävää ja mielenkiintoista matkaa!

RETKIOHJELMA ÄHTÄRISSÄ

Klo 10.00   
Saapuminen Ähtäriin, opastettu kiertoajelu, jossa matkan aikana kuullaan mm. Inhan Tehtaiden tehdasalueen historiaa sekä kuljetaan vanhan keskustan kautta Ouluveden rantaan, jossa esitellään Eero Hiirosen vuonna 1983 valmistama asutuksen muistomerkki ”Ylävedet” -veistos.  Tutustutaan aiheen ympärille toteutettuun ”Veden polkuun”. (Opas nousee kyytiin erikseen sovitusta paikasta. Kiertoajelu tapahtuu ryhmän omalla bussilla)

Klo 12.00
Saapuminen Hyvölän Taloon, jossa lounas ”Ahti suo antejaan”. Nautitaan runsaasta salaattipöydästä, pääruoka koostuu talon isännän pyydystämistä kaloista, lopuksi marjaisa jälkiruoka. Leipä, levitteet ja ruokajuomat. Lounaan jälkeen tilan esittely. Hyvölä on 1500-luvulla järven rannalle perustettu yksi Ähtärin vanhimmista tiloista.  Ympäristössä on perinnemaisemaa ja vanhaa rakennuskantaa.

Klo 13.30
Lähtö Pirkanpohjan taidekeskukseen, jossa 1 tunnin opastus paikan päällä. Opastuksen jälkeen tutustuminen näyttelyyn omatoimisesti.

Klo 15.15 
Leivoskahvit Vanhassa Pappilassa, joka sijaitsee keskustassa. Ihana miljöö järven rannalla on elämys. Kuulet omistajan kertomana pappilan historiasta ja talon nykyisestä toiminnasta.

Klo 16.15
Lähtö kotia kohden esimerkiksi Veljekset Keskisen kautta.

Toteutettavissa: TOUKOKUU-LOKAKUU
Saatavuus: Tilauksesta.
Viimeinen varauspäivä: hyvissä ajoin ennen toivottua päivää.
Ryhmäkoko: alkaen 5 henkilöstä (huom. minimilaskutus)
Kesto: koko päivän, aikataulut sovitaan erikseen ryhmäkohtaisesti.
Hinta:
53,00€/henkilö. Mahdolliset lisäykset ja ohjelman muutokset vaikuttavat hintaan.
Loppulaskuun lisätään palvelumaksu 15,00€.
Laskutus: Ryhmät yhdellä laskulla. Minimilaskutus 20 henkilön mukaan. Laskutamme toteutuneen tilaisuuden jälkeen.
Varausehdot: Hinnat koskevat ryhmiä ja sisältävät alv:n.
Matkanjohtaja ja kuljettaja vierailevat veloituksetta, kun ryhmäkoko vähintään 20 henkilöä. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT:
Visit Ähtäri
040 500 3933
info@visitahtari.fi