Lumoudu Ähtärin luonnosta

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle Ähtäriin. Ähtärin kauniit harju-ja järvimaisemat tarjoillaan parhaimmillaan vaellusreiteillä ja luontopoluilla. Puhdas luonto ja vesistö lumoavat kauneudellaan.

snowpandat

Ähtärin Eläinpuisto

Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto, jossa kohtaat yli 50 eläinlajia Suomesta, Pohjoismaista ja Aasiasta. Pandatalo, Eläinpuisto, Farmi, Snowpanda Deli & Cafe ja Zoo Shop.

Osoite: Karhunkierros 150, Ähtäri

Tiedustelut:030 62150, info@ahtarizoo.fi

Verkkosivut: www.ahtarizoo.fi

arpainen

Arpainen

Arpaisten ulkoilu- ja vaellusreitti käsittää kaikkiaan yli 50 kilometriä reitistöä Ähtäri Zoosta aina Soinin keskustaan asti. Kokonaisuus sisältää esimerkiksi kolme lyhyempää reittiä: Kalevin kiekka 3,5 km, Arpaiskämppä – Saarilammin laavu 3,4 km sekä Arpaiskämppä – Arpainen järvi 0,4 km. Ulkoilualueen keskuksena toimii yöpymiseen sopiva takallinen Arpaiskämppä, puuliiteri, puucee, sauna joen rannassa sekä nuotiopaikka. Alueella voi yöpyä myös teltassa. Arpaiskämpältä on noin 28 kilometrin matka sekä Ähtäri Zoohon että Soinin keskustaan.

Verkkosivut: https://www.arpainen.fi/fi/

matkailualueenkuntoilureitti2 (2)

Matkailualueen luonto -ja kuntoilureitit

Matkailukeskuksessa kiertää mm. 5 km:n valaistu ulkoilu/hiihtoreitti. Reitin varrella niemen kärjessä on laavu. Sopii koko perheen ulkoilutapahtumaan ympäri vuoden.

Verkkosivut: https://ahtarizoo.fi/templates/ahtarizooresort/images/matkailualueen-luonto-ja-kuntolureitit/matkailualueen_luonto-ja-kuntoilureitit.pdf

kalastus

Kalastus

Ähtärissä on 169 yli 1 ha:n suuruista järveä sekä muutama koskikalastukseen sopiva joki.

Niemisjoki

Ähtärin keskustasta matkailualueen suuntaan 4 km. Opasteet. Sallitut välineet virveli ja perho eli vapakalastus, mato-onginta kielletty
Kausi ympäri vuoren paitsi ei 10.9.-15.11. (taimenen kutu)
Luvat: Honkaniemen Kirjakauppa  puh. 06 533 0027 ja lupa-automaatti joen läheisyydessä
Yhteyshenkilö Tapio Erkkilä puh 040 7029 184  

Pakarinjoki

Ähtärin Eteläinen Osakaskunta on ottanut hoitaakseen Pakarinjoen kalastuksen. Pakarinjoen lupamyyntiä hoitaa Pakarinjoen lohijaosto.
Erityislupa-alue = koko joki  merkitty rannoille ja lupakopin karttaan
Pakarinjoen “osakaslupia” myivät lupamyyjät Tapio Pajunen ja Antti Vasikkaniemi. Muut lupamyyjät eivät myi.
Yhteyshenkilö Jari Pusaa 0400 216 403

mekkoranta

Uimarannat

Ähtärin alueella on runsaasti viihtyisiä uimarantoja, jotka ovat vapaasti kuntalaisten, kesäasukkaiden ja matkailijoiden käytössä.

Uimarannat:

Eläinpuiston leirintä- ja caravanalue. Laituri ja vesiliukumäki. Kaupungintalon ranta Ostolantien varrella keskustassa. Rantaa uudistettu vuonna 2017, laituri, leikkivälineitä, beachvolleykenttä ja matonpesupaikka. Inhantehtaan uimaranta, Myllymäki Kalliolampi ja Peränne Halkoniemi

tennis

Tennis

tenniskentät hotelli Mesikämmen 2 kpl, Tuomarniemen metsäoppilaitos. Keskustan urheilukenttäalueella on asfalttikenttä. Hotellin kentän varausmaksu ja avain hotelli Mesikämmenestä. Uudessa liikuntahallissa on myös yksi tenniskenttä.

melonta

Veneily ja melonta

Yli 160 järveä sekä jokea luovat hyvät mahdollisuudet vesiretkeilyyn Ähtärissä. Pisin merkitty venereitti kulkee Ähtärin matkailualueelta Lehtimäen Suninsalmeen. Reitin pituus on yli 40 km.

Ähtärin matkailualueella Eläinpuiston leirintäalueen ja hotelli Mesikämmenevieressä on vierasvenelaituri ja Ähtärinjärven pohjoispäässä sijaitsevassa Suninsalmen pienvenesatamassa on vuokrattavana venepaikkoja veneilykaudeksi. Satamassa on myös neljä lyhytaikaiseen vierailuun tarkoitettua maksutonta vieraspaikkaa. Suninsalmessa on kahvila Suninsalmi. Pienvenesataman osoite on Soinintie 482.

keilailu

Keilaus

Ähtärin  keilahalli on nyt avoinna! Hotelli Mesikämmenen yhteydessä toimivassa keilahallissa on kahdeksan rataa.
Keilailu on mukavaa ajanvietettä kaikenikäisille ja laidat voidaan nostaa ylös lapsia varten.

Tervetuloa keilaamaan!

Avoinna joka päivä 12-22

KENKÄVUOKRA 1,50€/PARI

Joka toinen rata vain käytössä. Muista turvaväli 1-2 metriä! Pidä riittävä etäisyys niihin, jotka eivät kuulu seurueeseesi.

https://www.hotellimesikammen.fi/index.php/fi/keilahalli

frisbeegolf

Frisbeegolf

Ähtärin alueella on kolme frisbeegolf rataa. Ähtärin Mustikkavuorella sijaitseva reilusti korkeuseroja sisältävä 20-21 -väyläinen kisakäyttöön suunniteltu frisbeegolfrata. Rata mukailee suurimmilta osin pururatapohjaa, mutta tarjoaa monipuolisesti erilaisia väyliä ja haasteita. Radan kyljessä sijaitsee myös huomattavasti helpompi 12-väyläinen perherata, joka nimensä mukaisesti sopii kaikenikäisille. Katso tarkemmat tiedot:

https://frisbeegolfradat.fi/radat/%C3%84ht%C3%A4ri/

jaahalli

Luistelu ja retkiluistelu

Mustikkavuoren liikuntakeskuksessa sijaitseva 800 katsomopaikan jäähalli on varattavissa jääkiekkoilijoiden sekä muiden luistelua harrastavien käyttöön.

luistelualueet: keskustan urheilukenttäalue, Pellonpään alue, Myllymäki, Hömmön ja Riihimäen asuntoalueiden luistelupaikat.

Talvisin myös aurattuja retkiluistelualueita

hiihto

Hiihto

Ähtärin alueella on noin 150 km:n latuverkosto, josta 80 km on Paana-latukoneella hoidettua perinteisen/luistelutyylin hiihtolatua. Mustikkavuori, matkailukeskus ja keskuskylien ladut.

MUSTIKKAVUORI:Alueella noin 15 km eri pituisia latureittejä, joista yhteys mm. Kellomäkeen. Latuprofiili on paikoin vaativa. Valaistua latua noin 6 km. Lasten hiihtomaa pulkkamäkineen ja laavuineen löytyy Mustikkavuorelta. MATKAILUKESKUS: Viiden kilometrin valaistu hiihtolatu, jonka varrella Moksunniemen kärjessä laavu. KYLIEN LADUT:Kylillä on  myös hyviä hiihtoreittejä: Myllymäellä on 10 km latua, josta osa valaistu, Alastaipaleella 7 km, josta 1,5 km on valaistua.