visitahtari.fi

 Ähtäri tarjoaa mielenkiintoisia aktiviteetteja ja monipuolista toimintaa ympäri vuoden.

Ähtäristä löytyy monia mahdollisuuksia aktiiviseen liikkumiseen ja harrastamiseen.
Vaihteleva maasto, vesistö ja runsasluminen talvi ovat Ähtärin valttikortteja. Retkeilyreitistöjä taukopaikkoineen on rakennettu hiihtäjille, vaeltajille, moottorikelkkailijoille, pyöräilijöille, melojille ja soutajille. Puhdas luonto ja vesistö lumoavat kauneudellaan.

fatbike

Maastopyöräily

Maastopyöräilyyn on hyvät mahdollisuudet Ähtärin upeissa maisemissa. Osa luontoreiteistä kunnostetaan myös talvipyöräilyyn sopiviksi. Esimerkiksi Kierinniemen luontopolku, Nallenpolku ja Niemisjoen retkeilyreitti.

Hiihto kuva:Timo Ahopelto

Hiihto

Ähtärin alueella on noin  n. 70 km:n mittainen latuverkosto. Kaikki ladut, joitain kylälatuja lukuunottamatta, soveltuvat perinteisen ja vapaan hiihdon tekniikoille.
Mustikkavuoren hiihtokeskuksessa on kilpahiihtoon ja harjoitteluun sopivat latuprofiilit. Sieltä löytyy viiden kilometrin valaistu latu sekä kolmen ja 7,5 km:n ladut. Alueella on myös valaistu hiihtomaa, josta löytyy hyppyreiden ja aaltolatujen lisäksi pulkkamäki ja tulipaikka. Matkailualueella sijaitseva Moksun kuntorata on viiden kilometrin mittainen helppo ja valaistu hiihtoreitti. Ladun varrella on myös laavu tulipaikkoineen.Keskustan valaistulta kuntoradalta lähtee kohti Ulaa ja Kellomäkeä Ähtärin suosituimmat ladut. Kellomäen koko reitille tulee mittaa 21 km. Myös tältä reitiltä löytyy laavuja ja tulipaikkoja. Kun lumi- ja jäätilanne sallivat, niin nämä kaikki reitit yhdistyvät yhtenäiseksi lähes 60 km:n mittaiseksi latuverkostoksi.
Kylillä on  myös hyviä hiihtoreittejä.  Myllymäellä on 10 km latua, josta osa valaistu, Alastaipaleella/Peränteellä 10 km, josta 1,5 km on valaistua.

Latutilanne

Näet ajettujen latujen tilanteen palvelusta. Klikkaamalla latua saat tarkemman tiedon ladun kunnosta ja kunnostusajankohdasta.

Latuja hoidetaan Paana-latukoneella sekä Snowmover-hiihtolanoilla.

snowpandat

Ähtärin Eläinpuisto

Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto, jossa kohtaat yli 50 eläinlajia Suomesta, Pohjoismaista ja Aasiasta. Pandatalo, Eläinpuisto, Farmi, Snowpanda Deli & Cafe ja Zoo Shop.

Osoite: Karhunkierros 150, Ähtäri

Tiedustelut: 030 62150, info@ahtarizoo.fi

Tutustu

Hotelli Mesikämmen Keilaus Kuva: StudioArt4you

Keilaus

Hotelli Mesikämmenen yhteydessä toimivassa keilahallissa on kahdeksan rataa.
Keilailu on mukavaa ajanvietettä kaikenikäisille ja laidat voidaan nostaa ylös lapsia varten. Tervetuloa keilaamaan!

Avoinna joka päivä 12-21.

KENKÄVUOKRA 1,50€/PARI

Muista turvaväli 1-2 metriä! Pidä riittävä etäisyys niihin, jotka eivät kuulu seurueeseesi.

https://www.hotellimesikammen.fi/index.php/fi/keilahalli

mustikkavuori_syksy Kuva: Susanna Laitala/Ähtärin kaupunki

Kuntoportaat

Mustikkavuoren Kuntoportaat. Eri suuruisia jyrkkyysasteita omaavilla portailla on pinnisteltävänä 250 askelmaa, lähes 130 metrin matkalla. Lisähaastetta treeniin saa, kun jatkaa matkaa ja nousee vuoren huipulla rakennetulle maisematornin ylätasanteelle saakka. 10 metriä korkeasta tornista aukeaa hienot näkymät, Ähtärin kaupungin keskustaan ja vesistörikkaaseen ympäristöön. Kuntoportaat löytyvät Ähtäristä Niemenpääntien päästä oikealle.

kalastus
Kalastus Kuva:StudioArt_4You

Kalastus

Ähtärissä on 169 yli 1 ha:n suuruista järveä sekä muutama koskikalastukseen sopiva joki.

SUOMENSELÄN KALATALOUSALUEEN OSAKASKUNNAT / LUVAT

Niemisjoki

Ähtärin keskustasta matkailualueen suuntaan 4 km. Opasteet. Sallitut välineet virveli ja perho eli vapakalastus, mato-onginta kielletty
Kausi ympäri vuoden paitsi ei 10.9.-15.11. (taimenen kutu)
EHDOTON KAHLAUSKIELTO 1.9-30.5
NIEMISJOEN LUVAT JA LISÄOHJEET 

Pakarinjoki

Ähtärin Eteläinen Osakaskunta on ottanut hoitaakseen Pakarinjoen kalastuksen. Pakarinjoen lupamyyntiä hoitaa Pakarinjoen lohijaosto.
Erityislupa-alue = koko joki  merkitty rannoille ja lupakopin karttaan
PAKARINJOEN LUVAT JA LISÄOHJEET

Arpainen

Arpainen

Arpaisten ulkoilu- ja vaellusreitti käsittää kaikkiaan yli 50 kilometriä reitistöä Ähtäri Zoosta aina Soinin keskustaan asti. Kokonaisuus sisältää esimerkiksi kolme lyhyempää reittiä: Kalevin kiekka 3,5 km, Arpaiskämppä – Saarilammin laavu 3,4 km sekä Arpaiskämppä – Arpainen järvi 0,4 km. Ulkoilualueen keskuksena toimii yöpymiseen sopiva takallinen Arpaiskämppä, puuliiteri, puucee, sauna joen rannassa sekä nuotiopaikka. Alueella voi yöpyä myös teltassa. Arpaiskämpältä on noin 28 kilometrin matka sekä Ähtäri Zoohon että Soinin keskustaan.

Verkkosivut: https://www.arpainen.fi/fi/

turvesauna-hieronta-turvehoito-lahjakortti_300x300

LehtoPeat Turvehoidot

LehtoPeat on vuoden 2020 Luontoyritys! Käytämme Lehtosuon Hoitoturvetta kaikissa turvehoidoissamme, jota on käytetty menestyksellä ihottumien, psoriasiksen, aknen, hiuspohjan, säärihaavojen, vaippaihottuman, lihassärkyjen, nivelvaivojen, reumaattisten kipujen, turvotuksen, verenkiertohäiriöiden, kuukautiskipujen, vaihdevuosivaivojen ja eturauhasvaivojen hoitoon. Kokohoito soveltuu reumasäryn, kulumien ja urheiluvammojen hoitoon. Turve tehostaa merkittävästi aineenvaihduntaa ja turpeessa olevat bioaktiiviset aineet hoitavat ihoa. Akuuteissa tulehduksissa ja urheiluvammojen hoidossa käytetään kylmää turvetta, joka rauhoittaa tulehdusta ja nopeuttaa urheiluvammojen paranemista.

Tutustu

frisbeegolf

Frisbeegolf

Ähtärin alueella on kolme frisbeegolf rataa. Ähtärin Mustikkavuorella sijaitseva reilusti korkeuseroja sisältävä 20-21 -väyläinen kisakäyttöön suunniteltu frisbeegolfrata. Rata mukailee suurimmilta osin pururatapohjaa, mutta tarjoaa monipuolisesti erilaisia väyliä ja haasteita. Radan kyljessä sijaitsee myös huomattavasti helpompi 12-väyläinen perherata, joka nimensä mukaisesti sopii kaikenikäisille. Tuomarniemelle kesäkuussa 2020 valmistunut 18-väyläinen metsärata, muutamalla järvinäköalalla.  Katso tarkemmat tiedot:

https://frisbeegolfradat.fi/radat/%C3%84ht%C3%A4ri/

Parkour Ähtäri

Parkour

Parkourin harrastajat eivät juurikaan tarvitse harrastustaan varten varusteita, vaan siihen riittävät mukavat urheiluvaatteet ja tossut. Jokainen valitsee tyylin omien mieltymysten mukaan. Kenkinä toimivat parhaiten kevyet juoksukengät. Ähtärin keskustasta ranta- alueelta löydät Parkour puiston Rantatieltä.

melonta

Veneily ja melonta

Yli 160 järveä sekä jokea luovat hyvät mahdollisuudet vesiretkeilyyn Ähtärissä. Pisin merkitty venereitti kulkee Ähtärin matkailualueelta Lehtimäen Suninsalmeen. Reitin pituus on yli 40 km.

Ähtärin matkailualueella Eläinpuiston leirintäalueen ja hotelli Mesikämmenevieressä on vierasvenelaituri, myös Saunaravintola Kiulun laiturilla on vierasvenepaikkoja veneille. Ähtärinjärven pohjoispäässä sijaitsevassa Suninsalmen pienvenesatamassa on vuokrattavana venepaikkoja veneilykaudeksi. Satamassa on myös neljä lyhytaikaiseen vierailuun tarkoitettua maksutonta vieraspaikkaa. Suninsalmessa on kahvila Suninsalmi. Pienvenesataman osoite on Soinintie 482.

padel

Padel

Padel on saapunut Ähtäriin! Padel Ähtärissä pääset harrastamaan tätä nopeasti Suomessa suosiotaan kasvattanutta lajia. Tarjoamme kaksi laadukasta ulkokenttää, joilla viihtyy niin lajin ensikertalainen kuin kokeneempi konkari. Kentät toimivat varauksella ja meiltä voit myös vuokrata padel-välineitä pelaamiseen.

Tervetuloa viihtymään padelin parissa!

Tutustu

tennis

Tennis

tenniskentät hotelli Mesikämmen 2 kpl, Tuomarniemen metsäoppilaitos. Keskustan urheilukenttäalueella on asfalttikenttä. Hotellin kentän varausmaksu ja avain hotelli Mesikämmenestä. Uudessa liikuntahallissa on myös yksi tenniskenttä.

Mekkoranta

Uimarannat

Ähtärin alueella on runsaasti viihtyisiä uimarantoja, jotka ovat vapaasti kuntalaisten, kesäasukkaiden ja matkailijoiden käytössä.

Uimarannat:

Eläinpuiston leirintä- ja caravanalue. Laituri ja vesiliukumäki. Kaupungintalon ranta Ostolantien varrella keskustassa. Rantaa uudistettu vuonna 2017, laituri, leikkivälineitä, beachvolleykenttä ja matonpesupaikka. Myllymäki Kalliolampi.  Lisäksi useita valvomattomia puhdas vetisiä uimapaikkoja.