visitahtari.fi

Låt dig förtrollas av naturen i Etseri

Välkommen till Etseri i Södra Österbotten. Etseris vackra ås- och insjölandskap avnjuts bäst på vandringslederna och naturstigarna. Den rena naturen och vattendragen bjuder på förtrollande skönhet.

snowpandat

Etseri Djurpark

Finlands första naturenliga djurpark, där du kan se över 50 djurarter från Finland, Norden och Asien. Pandahuset, Djurparken, Farmen, Snowpanda Deli & Cafe och Zoo Shop.

Adress: Karhunkierros 150, Etseri

Förfrågningar: 030 62150, info@ahtarizoo.fi

Webbplats: www.ahtarizoo.fi

arpainen

Arpainen

Arpainens frilufts- och vandringsled omfattar rutter på totalt över 50 km från Ähtäri Zoo till Soini centrum. Helheten inkluderar till exempel tre kortare rutter: Kalevislingan 3,5 km, ödestugan Arpaiskämppä – vindskyddet i Saarilampi 3,4 km och Arpaiskämppä – Arpainensjön 0,4 km. Centrum i friluftsområdet är stugan Arpaiskämppä, där det även går att övernatta. Stugan har öppen spis, vedbod, utedass, bastu vid älvstranden och plats för en lägereld. Man kan även tälta i området. Från Arpaiskämppä är det ett avstånd på cirka 28 km till både Ähtäri Zoo och Soini centrum.

Natur- och motionsleder i turistområdet

Vid turistcentret finns bl.a. en 5 km lång frilufts-/skidled med belysning. Vid spetsen av udden finns ett vindskydd intill leden. Passar för friluftsliv med hela familjen året om.

Webbplats: https://www.arpainen.fi/fi/

Motionstrappor

Mustikkavuori motionstrappa.  250 trappsteg, längd, nästan 130 meter. Gång i motionstrappor har visat sig vara en ypperlig motionsform som passar för de flesta människor.

Hur snabbt springer du upp för trappan?

Motiontrappan på Mustikkavuori hittar du från Niemenpääntie.

Hotelli Mesikämmen Keilaus Kuva: StudioArt4you

Bowling

Bowlinghallen i Etseri är nu öppen! Bowlinghallen verkar i anslutning till hotell Mesikämmen och har åtta banor.
Bowling är ett trevligt tidsfördriv för personer i alla åldrar, och man kan fälla upp kanterna på banan om det är barn som spelar.

Välkommen att bowla!

SKOHYRA 1,50 €/PAR

Öppettider: varge dag 12-21

Endast varannan bana används. Kom ihåg säkerhetsavståndet på 1–2 meter! Håll tillräckligt avstånd till dem som inte ingår i ditt sällskap.

https://www.hotellimesikammen.fi/index.php/fi/keilahalli

kalastus
Kalastus Kuva:StudioArt_4You

Fiske

Fiske

I Etseri finns 169 insjöar som är större än 1 ha och några älvar som passar för forsfiske.

Niemisjoki

Fyra kilometer från Etseri centrum i riktning mot turistområdet. Skyltar. Tillåtna redskap är spinnspö och flug- eller spöfiske, maskmete är förbjudet
Säsongen pågår året om, förutom 10.9-15.11 (öringen leker)
Tillstånd: Honkaniemen Kirjakauppa tfn 06 533 0027 och fisketillståndsautomat intill älven.

Kontaktperson: Tapio Erkkilä puh 040 7029 184  

Pakarinjoki

Eteläinen Osakaskunta i Etseri har tagit på sig skötseln av fisket i Pakarinjoki. Tillståndsförsäljningen gällande Pakarinjoki sköts av Pakarinjokis laxsektion.
Specialtillståndsområde = hela älven utmärkt på stränderna och kartan i fisketillståndsboden
”Delägartillstånd” för Pakarinjoki säljs av tillståndsförsäljarna Tapio Pajubeb och Antti VAsikkaniemi.
Kontaktperson: Jari Pusaa 0400 216 403

mekkoranta

Badstränder

I Etseriområdet finns många trivsamma badstränder som får användas fritt av kommuninvånare, sommargäster och turister.

Badstränder:

Djurparkens camping- och caravanområde. Brygga och vattenrutschkana. Stadshusets strand intill Ostolantie i centrum. Stranden förnyades 2017, brygga, lekredskap, beachvolleyplan och en plats för mattvätt. Inha fabrikers badstrand, Myllymäki Kalliolampi och Peränne Halkoniemi

Parkour Ähtäri

Parkour

Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigast och effektivast sätt som det är möjligt. I parkour ses varje hinder som en möjlighet att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet genom träning, för att överkomma allt svårare hinder.

Parkour plats i centrum av Etseri finns på Strandväg ( Rantatie).

Tennisplaner

Hotell Mesikämmen 2 st., Domarnäs forstskola. På idrottsplatsområdet i centrum finns en asfaltplan. Bokningsavgift för hotellets plan och nyckel från hotell Mesikämmen. I den nya idrottshallen finns också en tennisplan.

padelähtäri

Padel

Padel är enkelt förklarat en blandning mellan tennis och squash med ett nät i mitten. Banan, 20 meter lång och tio meter bred, är omgärdad av glas- och gallerväggar som bollen får studsa mot efter att den först har studsat i marken. Man spelar dubbel och jämfört med andra racketsporter är det förhållandevis lätt att hålla bollen i spel även om man är nybörjare.

Karhunkierros 162, 63700 Ähtäri

Välkommen

Läs mer

melonta

Båtliv och paddling

Över 160 sjöar och älvar skapar goda möjligheter för friluftsliv med båt eller kanot i Etseri. Den längsta utmärkta båtleden går från turistområdet i Etseri till Suninsalmi i Lehtimäki. Längden på leden är över 40 km.

Intill djurparkens campingområde och hotell Mesikämmen i turistområdet i Etseri finns en gästbrygga, och i Suninsalmi småbåtshamn i den norra änden av sjön Ähtärinjärvi kan man hyra båtplatser för båtsäsongen. I hamnen finns även fyra avgiftsfria gästplatser som är avsedda för korta besök. I Suninsalmi finns kafé Suninsalmi. Småbåtshamnens adress är Soinintie 482

frisbeegolf

Frisbeegolf

I Etseriområdet finns tre discgolfbanor. Discgolfbana för tävlingsbruk med 20–21 hål vid Mustikkavuori i Etseri. Innehåller rikligt med höjdskillnader. Banan följer till största delen motionsslingan, men bjuder på hål och utmaningar av varierande slag. Intill banan finns även en avsevärt lättare familjebana med 12 hål, som i enlighet med namnet passar personer i alla åldrar. För närmare information:

https://frisbeegolfradat.fi/radat/%C3%84ht%C3%A4ri/

hiihto

Skidåkning

 I Etseriområdet finns ett spårnät på cirka 70 km, som är skidspår för klassisk stil/fristil som underhålls med Paana-spårmaskin. Vid Mustikkavuori idrottscenter finns cirka 6 km elljusspår och vid turistcentret i Etseri finns 5 km elljusspår.

jaahalli

Skridskoåkning och långfärdsskridskoåkning

I Mustikkavuori idrottscenter finns en ishall med 800 läktarplatser som kan bokas av ishockeyspelare och personer som ägnar sig åt annan skridskoåkning.

Skridskoområden: idrottsplatsområdet i centrum, Pellonpääområdet, Myllymäki, skridskobanorna i bostadsområdena Hömmö och Riihimäki.

Vintertid finns även plogade områden för långfärdsskridskoåkning.