visitahtari.fi

Ähtärin majapaikat tarjoavat vierailijalleen rauhaa ja taianomaisuutta

Ähtäriin tulijan on hyvä varata reissulleen vähintään viikonloppu, jotta matkasta saa kaiken mahdollisen irti. Päiväreissulla kun ei ehdi tutustumaan kuin noin murto-osaan kaikista Ähtärin mahdollisuuksista. Varmistamalla onnistuneen ja ikimuistoisen matkan, on myös majapaikan oltava ainutlaatuinen. Lue lisää ja tutustu Ähtärin tunnelmallisiin maatilamatkailukohteisiin Hyvölän Taloon sekä Valkeisen Lomaan. 

Majapaikka luonnon keskellä ja lähellä palveluita

Aivan Ähtärin keskustan tuntumassa sijaitseva Hyvölän Talo tarjoaa vierailijalleen idyllistä maalaismaisemaa kodinomaisessa ympäristössä. Majapaikka tarjoaa ympäri vuoden majoitusta hyvin varustelluissa lomamökeissä sekä aamiaismajoitusta viehättävässä 1800-luvun kartanossa. Järven rannalla sijaitsevan majapaikan kruunaavat isot sauna- ja virkistystilat, joiden rentouttavasta tunnelmasta pääsee yhtäaikaisesti nauttimaan isompikin joukko vierailijoita. 

Meillä on iso savusauna ja iso rantasauna, jonka yhteydessä on yli kymmenen hengen palju sekä rannassa 16 hengen kota. Kesällä sinne menee helposti 50 henkeä rentoutumaan, kun osa on saunoissa, osa paljussa ja loput kodassa. 

Näin kuvailee Hyvölän Talon emäntä Katriina Hyvölä, kun häneltä kysyy majapaikan saunatiloista. 30 vuotta toiminut Hyvölän Talo on alkujaan sukutila, jonka omistajiksi Katriina ja hänen miehensä Ari Hyvölä päätyivät, koska he halusivat tilan pysyvän samalla suvulla.  

Kun päädyimme hoitamaan tilaa, Ähtärissä oli pulaa majoituspaikoista. Silloin täällä oli paljon tilausta tämänkaltaiselle majapaikalle, joten siitä innostuksemme paikan pyörittämiseen sitten lähti, kertoo Katriina

Hyvölän Talo tarjoaa monipuoliset puitteet vierailijoilleen, koska se sijaitsee luonnon keskellä järven rannalla ja kuitenkin lähellä Ähtärin palveluita. Hyvölän Talo mahdollistaakin kokonaisvaltaisen vierailun Ähtärissä, ja omistajat auttavat majoittujaa löytämään haluamansa paikat vierailun aikana. 

Olemme helposti tavoitettavissa. Jos joku vaikka etsii historiallisia nähtävyyksiä, kirpputoreja tai mitä tahansa, niin pyrimme parhaamme mukaan palvelemaan ja opastamaan vierailijoita, toteaa Katriina

Majapaikkaan saapuu vierailijoita ympäri Suomea, mutta etenkin paikan kalastusmahdollisuudet ovat tuoneet vierailijoita myös ulkomailta asti. Hyvölän Talon isäntä onkin innokas kalastaja, joka toimii kesäisin kalastusoppaana tilan vieraille. Talon ruokapöydässä on vieraille tarjolla monipuolisesti lähiruokaa kalasta muihin luonnon antimiin, kuten marjoihin ja kasviksiin. Tilan monipuolisuus ja kodinomainen ympäristö tarjoavatkin vierailijalleen rentouttavia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

Monet sanovat, että täällä tulee sellainen tietty rauhallisuuden tunne. Näin omistajan silmin parasta täällä on se, että jokainen päivä ei ole samanlainen. Täällä saa luonnon helmassa työskennellä erilaisten ihmisten kanssa, mikä tekee tästä työstä todella rikasta, Katriina kertoo. 

Taianomaista maatilamatkailua porojen parissa

Tunnelmallinen maatilamatkailutila Valkeisen Loma sijaitsee Valkeisen järven rannalla noin 10 kilometrin päässä Ähtärin keskustasta. Tilan juuret vievät aina 1800-luvun loppupuolelle, mutta nykyiset omistajat, Altti Syrjänen ja Auni Syrjänen, ovat pyörittäneet tilaa vuodesta 2006 lähtien. 

M​​eillä on kummallakin Aunin kanssa matkailualan taustat 90-luvulta lähtien. Olimme jo pitkään suunnitelleet, että olisi kiva jättää kaupungin toimistotyöt taakse ja siirtyä maaseudulle majoituspalvelua pitämään. 2006 kesällä löysimme tämän tilan ja totesimme, että kiva paikka ja päätimme ostaa tämä. Siitä se sitten lähti, Altti toteaa.  

Valkeisen Loman päätoimiala on majoituksessa, jonka lisäksti tila tarjoaa muita oheispalveluita, kuten juhla-, ruoka- ja kokouspalveluita sekä poropuiston. Poropuistossa asustelee tällä hetkellä seitsemän poroa: ajokasoppilaat Visa ja Valhalla sekä tytöt Veronica, Vilma, Vilja ja Veera sekä kevään 2020 vasa Pikku V. 

Poropuiston ohjelmaan kuuluu mm. porometsäkävely sekä perinteinen poropuistovierailu, jossa pääsee aitaukseen ruokkimaan ja silittämään porojamme sekä kuulemaan tarinoita tilan poroista ja poronhoidosta, kertoo Altti. 

Valkeisen Loma on suosittu paikka etenkin perheille, ryhmille sekä työporukoille, joille tila tarjoaa rauhallista maalaisympäristöä, puhdasta luontoa ja hyvää palvelua. Tila tarjoaa aamiaismajoitusta idyllisessä maalaishotellissa, vanhan ajan tyyliä henkivissä huoneistoissa sekä mökeissä. 

Valkeisen Loma on ainutlaatuinen majapaikka, jollaista ei ole toista näillä leveysasteilla. Vierailija pääseekin tilalla kokemaan aitoa Lapin tunnelmaa Ähtärissä, jota ei pysty sanoin kuvaamaan.

Se, mihin me itse ihastuimme ensi kertaa tänne tullessaan, ja mihin aina ihastuvat myös asiakkaamme, on jotain mitä ei pysty sanoin kertomaan. Kun tänne tulee, niin on kuin taikaa olisi ilmassa. Tämä tila täytyy itse kokea, Altti toteaa. 

Suunnitteletko matkaa Ähtäriin? Visit Ähtäri opastaa parhaat majoitukset, vierailukohteet, nähtävyydet ja aktiviteetit Suomenselän alueella. Lämpimästi tervetuloa Ähtäriin! 

Tiedustelut: info@visitahtari.fi tai 040 5003933